Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 αναδεικνύει δύο σημαντικά ζητήματα στα οποία οφείλει η Ε.Ε. να πάρει ξεκάθαρες θέσεις .
Το πρώτο αφορά στην κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας . Ένα τμήμα του εδάφους της δημοκρατίας βρίσκεται υπό κατοχή από το 1974 ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής που έγινε με τη συνεργασία της τουρκοκυπριακής μειονότητας και στη συνέχεια από κοινού προέβησαν σε μια παράνομη ανακήρυξη κράτους .
Σε αυτό το κατεχόμενο τμήμα συντελείται επίσης το έγκλημα του μαζικού εποικισμού . Το παράνομο ψευδοκράτος συγκαλύπτει επίσης σπείρες εμπόρων ναρκωτικών και όπλων που με τη δράση τους και την εξάπλωση τους στο ελεύθερο τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας δυναμιτίζουν την ευνομία και την ειρήνη στη περιοχή . Εκτός αυτών , ο κατεχόμενος χώρος έγινε πύλη διέλευσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που διοχετεύονται στην ελεύθερη Κύπρο , κυρίως μέσα από τα σημεία γειτνίασης της κατοχικής γραμμής με τις αγγλικές βάσεις Δεκέλειας .
Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην πολιτική ισότητα και ισονομία της κυπριακής δημοκρατίας με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για να υπάρξει μια πλήρης ισότητα και ισονομία της Κύπρου με τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. απαραίτητη προϋπόθεση είναι να απολαμβάνει η χώρα μας το δικαίωμα της αυτονόμησης και αυτοθέσμισης , μια πραγματικότητα που ενώ ισχύει σε όλες τις χώρες της Ένωσης δεν ισχύει για τη Κύπρο . Υπάρχει στη Κύπρο μια κατ΄ όνομα δημοκρατία και κατ΄ όνομα ανεξαρτησία , εφόσον ο λαός αυτής δεν έχει δικαίωμα να θεσμίζει το σύνταγμα του και να έχει αυτόνομες επιλογές που να αφορούν στην ασφάλεια και άμυνα του . Το νόσημα τούτο εντοπίζεται στις συνθήκες Ζυρίχης και στο κατακτητικό σύνταγμα που επεβλήθη στο κυπριακό λαό .
Συνεπώς έχει υποχρέωση η Ε.Ε. να μελετήσει αυτά τα δύο προβλήματα και από κοινού με τη κυπριακή δημοκρατία να απαιτήσει και επιβάλει την επίλυση τους .
Υποχρέωση δική μας είναι να ακολουθήσουμε πορεία προς μια ευρωπαϊκή δημοκρατία αλλά και συμπόρευση με τη νέα ευρωπαϊκή γεωπολιτική δυναμική . Δυστυχώς όμως το πολιτικό κατεστημένο του τόπου υπηρετεί ακόμα πιστά την παλαιά αγγλοσιωνιστική επιρροή και αρνείται πεισματικά να αλλάξει πορεία , να καταγγείλει τις συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας , να διεκδικήσει το δικαίωμα της αυτονόμησης και αυτοθέσμισης του συντάγματος της , που αποτελεί το περιεχόμενο της αυτοδιάθεσης . Αρνείται να ενταχθεί στο συνεταιρισμό για την ειρήνη και γενικά να συμπορευθεί με τις αμυντικές επιλογές της Ε.Ε.
Μέσα από αυτές τις αναγκαίες κινήσεις θα τεθεί και το ζήτημα της αντιμετώπισης της κατοχής ως επιβολής της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της με κάθε μέσον , μη αποκλειομένης της ένοπλης ρήξης με τη κατοχή .
Αυτά και άλλα πολλά μπορούν και επιβάλλονται να γίνουν προς την ορθή πορεία . Το ζητούμενο είναι να ξεκολλήσει ο λαός από τα κόμματα της υποχώρησης , του ρουσφετιού και των υπόγειων συναλλαγών και να στηρίξει την εθνική πολιτική φωνή .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters