Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πως αναρχικοί μετέτρεψαν κερκίδα οπαδών σε όχλο ανθελληνικής δράσης. Πορεία οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ με Σκοπιανές σημαίες. Λέρωμα προτομών μητροπολιτών.

Πριν μερικά χρόνια οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές σκέφθηκαν έναν έξυπνο τρόπο να "ψαρέψουν" πιτσιρικάδες.
Οι αναρχικοί άρχισαν να πηγαίνουν στα γήπεδα προσπαθώντας να "καπελώσουν" συνδέσμους ποδοσφαιρικών ομάδων.
Με τον καιρό έκαναν την εμφάνισή τους πανό με την ταμπέλα ANTIFA (που κολλάει τώρα αυτό με τον αθλητισμό ένας θεός ξέρει) πανό για την απελευθέρωση αναρχικών κλπ.


Στη συνέχεια προσπάθησαν να "αναλάβουν" ολόκληρες θύρες ποδοσφαιρικών ομάδων (πχ η Θύρα 10 του Ηρακλή που μετονομάστηκε σε "ΑΥΤΟΝΟΜΗ θύρα 10").
Τα ίδια και στον ΑΡΗ (super 3) και μάλλον ανεπιτυχώς στον ΠΑΟΚ (με τη Θύρα 4).
Αν έμπαιναν βέβαια στον κόπο να διαβάσουν την ιστορία της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ που είναι συνδεδεμένη πλήρως με την απελευθέρωση της Μακεδονίας τότε ίσως οι αναρχικοί να αναθεωρούσαν την τακτική τους.


Και ερχόμαστε σε μερικά πρόσφατα γεγονότα:
Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στο Indymedia μία ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1184352#1184352

Έγραφαν ανάμεσα σε άλλα:
Ετσι βάψαμε με κόκκινο σπρ'ει τα στόματα απο τις προτομές των 5 προηγούμενων μητροπολιτών (που βρίσκοβται στον χώρο της μητρόπολης) και βάλαμε με ισχυρή ψαρόκολα στρίνγκ εσώρουχα πάνω στα αστεία υμίψιλα καπέλα τους


Φίλοι της Αντιπαρακμής μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο για να διαπιστώσουν ότι ουδέποτε διαπράχθηκαν τα παραπάνω (όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που βγάλαμε την επόμενη ημέρα, οι προτομές των μητροπολιτών ήταν άθικτες).


Χθες βράδυ (Τρίτη 22 Ιουνίου 2010), στα πλαίσια πορείας οπαδών του Ηρακλή ενάντια στον υποβιβασμό της ομάδας τους, παραδόξως ...

  • λέρωσαν τις προτομές των μητροπολιτών που βρίσκονται εντός του αύλιου χώρου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης,
  • έβαψαν με συνθήματα τους τοίχους της μητρόπολης
  • ενώ στην ίδια πορεία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και 2-3 ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ σημαίες στην αρχή της πορείας.
Σε προηγούμενη πορεία είχαν λερώσει άσχημα και τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

(ανάμεσα σε δεκάδες άλλες κλασσικές αναρχικές ενέργειες όπως καψίματα κάδων σκουπιδιών, ρίψεις μολότωφ, εισβολή στο Πανεπιστήμιο για να εξασφαλίσουν το άσυλο, αναγραφή συνθημάτων σε μάρμαρα, σε μνημεία κλπ κλπ).


  • Ποιος άραγε σκέφθηκε να εμφανιστούν ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ σημαίες στην πορεία των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ;
Μην μου πείτε "τυχαίοι" οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ.
  • Πως είναι δυνατόν κάτι που προαναγγέλλεται στο Indymedia μέρες πριν (λέρωμα προτομών μητροπολιτών), να πραγματοποιείται τελικά στα πλαίσια οπαδικών επεισοδίων;
  • Θυμηθείτε και κάτι πρόσφατα δημοσιεύματα για την "ανεξαρτησία" της Κρήτης και εμφάνιση αντίστοιχης σημαίας πάλι σε γήπεδο...


Κάποιοι καθοδηγούν τους οπαδούς σε πολύ ύποπτα ανθελληνικά μονοπάτια.

Με την απαράδεκτη ανοχή-συνενοχή της ΕΛ.ΑΣ.


http://antiparakmi.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html


2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΦΑΝΑΤΙΛΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΤΙΜΑΧΩΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!!! ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΝΑΙ???? ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ << ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ >> ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!!
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΟΝΟΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΙΛΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΗΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσο μ@@@κες μπορεί να είναι...
    αφού τους αφήνουν να κάνουν πορεία μαζί τους, καλά να πάθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΘΝΟΣ

Το ΕΘΝΟΣ σχηματιζεται απο δυο βασικους παραγοντες,την ΦΥΛΗ και την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Λεγοντας <φυλη>,εννοουμε την<καταγωγη>-οτι πρεπει δηλ.τα ατομα του Εθνους να εχουν κοινη καταγωγη.Δεν αρκει να εχουν αυτα<συνειδηση>
περι κοινης καταγωγης.Δεν αρκει δηλ.να πιστευουν στην κοινη τους καταγωγη,αλλα να εχουν πραγματι κοινη καταγωγη.Διοτι ΜΟΝΟΝ η κοινη καταγωγη-η κοινη<φυλετικη υπαγωγη>-συνεπαγεται ΚΟΙΝΟΥΣ κληρονομικους χαρακτηρες,αρα κοινα πνευματικα στοιχεια.Οταν υπαρχει κοινη καταγωγη,τοτε υπαρχουν κατα το μαλλον η ηττον κοινη γλωσσα,κοινος πολιτισμος,κοινη θρησκεια,κοινα ηθη,κοινη ιστορια.Αυτα τα δευτερογενη στοιχεια δεν αποτελουν,το καθενα ξεχωριστα,απαραιτητο στοιχειο συγκροτησεως Εθνους.Εν τουτοις ολα αυτα,οταν συνυπαρχουν,συντελουν στην συνοχη της κοινοτητος,στην δημιουργια δηλ.ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ-του δευτερου παραγοντος συγκροτησεως του ΕΘΝΟΥΣ.ΕΘΝΟΣ ειναι επομενως ο ομοειδης φυλετικως λαος,που εχει συνειδηση της υπαρξεως του.
''Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Αυτή η σημαία στα μάτια τα δικά μας συμβολίζει τους Αγώνες όσων πολέμησαν, εργάστηκαν,θυσιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, σκοτώθηκαν και έζησαν με πρώτιστες αξίες εκείνες της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Πατρίδας. Αυτούς που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην αιώνιο πανύψηλο φρούριο του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν είναι ικανή καμία βουλή, κανένα κράτος και κανένας πολιτικός ή κεφάλαιο να την ξεφτιλίζει και να την ξεπουλάει καθημερινά. Οι δειλοί τη βλέπουν με φόβο. Οι προδότες σαν πανί. Οι αστοί σαν ύφασμα. Οι άνανδροι την καίνε. Μα εμείς τη βλέπουμε σαν τη Μάνα που καρτερεί να μας δεί να εκπληρώνουμε τα όνειρα μας. Τα δικά μας,τα δικά της, του Γένους.

ΛΟΓΙΑ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ




















"Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος." (ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 18-3-1919)

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

''Δεν θελω να πεθανει το Εθνος μου,το Εθνος αυτο, που τοσα εκαμε στην ζωη του, το εξυπνο,το τοσο ανθρωπινο. Για να το φυλαξω απο τον θανατο πρεπει τωρα να το καμω πεισματαρικο στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ,στον ΕΘΝΙΣΜΟ, ας ειναι και υπερβολικο το αισθημα που θελω να δωσω στους Ελληνες. Μονον ετσι θα ζησει το ΕΘΝΟΣ.''

''Σε οποιους με κατηγορουν η με περιγελουν, γιατι τους κεντρω το Εθνικο τους αισθημα και τους μιλω αποκλειστικα,θα λεγω:Λοιπον θελετε να πεθανει το Εθνος σας;Αν το θελετε,πεστε το καθαρα,μην κρυβοσαστε''

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Η ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ



πισταμνους πρς εδτας τι δκαια μν ν τ
νθρωπείῳ λγ π τς σης νγκης κρνεται, δυνατ δ
ο
προχοντες πρσσουσι κα ο σθενες ξυγχωροσιν.

κατά την συζήτησιν των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξίαν έχει, όπου ίση υπάρχει δύναμις προς επιβολήν αυτού, ότι όμως ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ό,τι του επιβάλλει η αδυναμία του"

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Ε89

Μετάφραση Ελ. Βενιζέλου


28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ

http://4.bp.blogspot.com/_NuhZMDR5O28/S_qK4rCNqWI/AAAAAAAAATQ/FgeBEEMBpt0/s400/%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3+%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%91%CE%A3.jpg

“Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της.
Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ’ εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος.
Έλληνες
Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος
είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του,
την κουλτούρα του, την ιστορία του.
Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία,
να κατασκευάσει μια νέα παιδεία,
να επινοήσει μια νέα ιστορία.
Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός
για να αρχίσει αυτό το έθνος
να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του
θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα.


Μ. Κούντερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ: 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

free counters